08.01.2017

5.-11.januar 1976 (ABBA)

Skolen er i gang igjen, og denne uken kommer det snø! Vi begynte med nynorsk på skolen og det er første komikveld på TV. Jeg har prøvd å søke på nettet etter informasjon om komikveld (f.eks. hvilke serier så vi på i 1976), men der er det lite spor av denne onsdags-underholdningen.

Tittelytten gikk på TV, og der har jeg funnet følgende på nettet:

Seriebeskrivelse
Norsk underholdning. En felles lørdagslek for radio og fjernsyn med diverse overraskende konkurranse-innslag. Ved Rolf Kirkvaag og Johnny Bergh.

Episodebeskrivelse (10.1.1976)
Radio- og TV-lek med fire landsdeler. I dag: Midt-Norge og Øst-Norge. Stikkord er kjæledyr, brudepar og kjappleik. Lokale programledere er Magne Finslo i Kongsberg og Andreas Lunnan i Steinkjer. Ola Stenvaagnes og Halvor Kleppen er bortkomne reportere. Ellers medvirker blant andre Leif Juster og Sigurd Jansens orkester.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (5.1): Første snø! Sissel og jeg gikk på stompeski. Så lysbilder her. Hos Sissel etterpå. Vi tok ned juletreet. Sissel var her og så film.
TIRSDAG (6.1): Første skoledag, kjedelig. Lånte "ABBA"-platen av Heidi. Sissel var her om kvelden. Jeg var veldig trett.
ONSDAG (7.1): Vi begynte med nynorsk på skolen. Jeg måket litt snø. Mor og far hos Blyberg og spilte bridge. Første komi-kveld på TV. Puslet på nytt puslespill.
TORSDAG (8.1): Vi forsov oss. Hele klassen satt igjen en time. Begynte å rekke opp den gule og brune genseren. Fikk julegaver fra Canada. Mildvær.
FREDAG (9.1): Sissel og jeg dro til byen etter skolen. Vi var på A-magasinet og så på alle bildene fra leirskolen. Faren til Sissel hentet oss hos Siv.
LØRDAG (10.1): Ble med Sissel, moren og faren til Stabekk. Begynte på genser. Tittelytten på TV. Jeg prøvde å ringe inn, gikk ikke. Snø!
SØNDAG (11.1): Pappa kjørte Sissel og meg til Sollihøgda. Vi gikk på ski til Sørsetra.

ABBA

ABBA var populære! De vant jo Melodi Grand Prix i 1974, og ble da kjent i Norge. De hadde gitt ut platen "Ring Ring" i 1973, de ga ut "Waterloo" i 1974 og platen "ABBA" 21.april 1975. Albumet "ABBA" lå 56 uker på VG-listen, og endte med 1.plass som beste plassering. Den største hiten på platen var "Mamma Mia", men den inneholdt også andre sanger som ble super-hits: "S.O.S" og "I do, I do, I do, I do".

Agneta Fältskog (25) var på dette tidspunktet i 1976 gift med Björn Ulvaeus (30), og de hadde datteren Linda (2 år). Anni-Frid Lyngstad (30) og Benny Andersson (29) var enda ikke gift (de giftet seg i 1978).


"ABBA" gitt ut i 1975

ABBA i 1976

Björn og Agneta med datteren Linda

Anni-Frid og Benny i 1976


Kilder:
Tittelytten 10.1.1976
Wiki: ABBA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar